Pacht
De pachtwet dateert van 1969 en zal worden hervormd.
Tot zolang dit niet gebeurd is, is onderstaande van toepassing.
De pachtwet heeft slechts 58 artikelen maar als de juiste procedure niet gevolgd wordt, kan uw vordering worden afgewezen.
Er zijn heel wat formaliteiten te vervullen bij een opzeg door de verpachter.
De verpachter kan bij het verstrijken van elke pachtperiode een einde maken aan de pacht in bepaalde gevallen conform artikel 7 pachtwet om het verpachte goed zelf te exploiteren of de exploitatie over te dragen aan zijn echtgenoot of afstammelingen.
Gedurende elk van de opeenvolgende pachtperiodes met uitsluiting van de eerste en tweede kan de verpachter conform artikel 8 pachtwet een einde maken aan de pacht om het verpachte goed zelf te exploiteren of de exploitatie over te dragen aan zijn echtgenoot of afstammelingen of bloedverwanten tot de vierde graad.
Er zijn lange opzegtermijnen te respecteren van twee tot vier jaar, afhankelijk van het artikel waarop u zich kan baseren.
In de opzegbrief dienen een aantal zaken vermeld te worden op straffe van nietigheid.
Indien er geen instemming is met de opzeg dient de geldigverklaring gevorderd te worden voor de vrederechter binnen dertig dagen.
Vooraleer te dagvaarden voor de vrederechter, is het verplicht eerst de tegenpartij op te roepen in verzoening.
Als er geen verzoening tot stand komt, dient u snel te dagvaarden, binnen de maand na het niet-akkoord.
U kan ons best contacteren om de opzegbrief en de oproeping in verzoening op te stellen zodat daar geen fouten in voorkomen.
Contacteer ons op 016/88.02.18 of via mail barbara.wydooghe@b-vadvocaten.be
Barbara Wydooghe
GSM aan het stuur
8 september 2022
Niet meedelen identiteit bestuurder
Het Alcoholslot
18 maart 2021
Advocaat gezocht
OVERMACHT ALS VANGNET VOOR DE CORONAMAATREGELEN?
2 april 2020
Serax en Kwantum voeren oorlog over een lamp
Praktijkgids Drugs
Het fenomeen drugs blijft vele vragen oproepen. De wetgeving is complex en het handhavingsbeleid van de overheid niet voor iedereen even duidelijk. De Praktijkgids Duiding Drugs 2016 (Larcier, Brussel, 430 pagina's) is een volledig herziene en herwerkte versie van het boek “Drugwetgeving” uit 2012. Het resultaat is een zeer compleet werk geworden, waarbij de lezer niet alleen een breed inzicht krijgt in de actuele Belgische drugwetgeving, maar ook in het meest recente beleid inzake de opsporing en vervolging van drugs. Aan het boek werkte ondermeer Mr. Barbara Wydooghe mee.
Join our team